PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Bacău a început un program amplu de modernizare a cantinelor din unităţile de învăţământ

Primarul municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, a anunţat că administraţia locală a început un program amplu de modernizare a cantinelor din unităţile şcolare.

În primă fază a fost achiziţionat un echipament profesional de gătit, în valoare de peste 100.000 lei, pentru bucătăria Grădiniţei 18 unde este preparată hrana pentru 170 copii.

„Este prima investiţie de asemenea anvergură, după 50 ani. Pe lângă o calitate net superioară a mâncării, investiţia reduce la jumătate consumul de gaz metan”, a declarat primarul municipiului Bacău.

Cantina Colegiului Naţional „Ferdinand I” a fost dotată cu primul cuptor vertical, o investiţie de aproape 90.000 lei, de care beneficiază 250 de copii care servesc masa aici.

„Este o investiţie absolut necesară, care reduce mult consumul de gaz şi, la fel, creşte calitatea alimentaţiei”, a subliniat Lucian Daniel Stanciu-Viziteu.

De asemenea, a fost modernizată complet cantina de la Colegiul „Mihai Eminescu”, în cadrul unei investiţii de peste 230.000 lei într-un spaţiu nou, dotat cu marmită de gătit supe, ciorbe şi paste, cuptor profesional de gătit, plită şi grătar electric profesional. Totodată, au fost schimbate gresia, faianţa şi geamurile.

La această unitate servesc masa, zilnic, 100 copii.

„A fost achiziţionată o sobă de gătit profesională, prima din istoria Colegiului Pedagogic „Ştefan cel Mare”, în valoare de peste 120.000 lei. O altă investiţie care reduce substanţial consumul de gaz şi energie, adică factura pentru utilităţi a instituţiei de învăţământ. Toate aceste investiţii nu doar că au îmbunătăţit calitatea mâncării oferite elevilor băcăuani, dar şi eficientizează şi uşurează munca personalului din cantine”, a precizat edilul băcăuan.

Primarul Lucian Daniel Stanciu-Viziteu a menţionat că, în funcţie de solicitările directorilor şcolilor, în bugetul de anul viitor vor fi prevăzute sume pentru modernizări similare. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE