PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Hunedoara: Prefectul verifică lucrările de reparaţii pe DN 7A, important pentru turismul din Valea Jiului

Lucrările de reparaţii pe DN 7A Petroşani-Voineasa, important pentru deschiderea turismului din Valea Jiului, dar şi pentru accesul spre judeţul Vâlcea, se vor încheia până la sfârşitul lunii octombrie, a anunţat prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, după o evaluare efectuată, marţi, la faţa locului.

Drumul facilitează accesul din judeţul Hunedoara spre staţiunea Voineasa, dar şi cel al turiştilor din partea de sud a ţării spre staţiunile montane Parâng şi Straja, din Valea Jiului.

„După cum am menţionat în repetate rânduri, judeţul Hunedoara este unul dintre cele mai frumoase din România, având capacitatea de a se dezvolta extraordinar prin intermediul turismului. Pentru a ne dezvolta judeţul este necesar ca mai întâi să îl deschidem, să potenţăm reţelele rutiere existente, astfel încât accesul în judeţ să fie extins şi facil, adaptat actualelor norme şi standarde în materie de infrastructură. Drumul DN 7A, drum care leagă judeţul Hunedoara de judeţul Vâlcea şi de staţiunea montană Voineasa, este deosebit de important atât pentru comunitatea Văii Jiului, cât şi pentru întregul judeţ. Odată reabilitat, turiştii vor beneficia de acces rapid înspre staţiunile montane din Valea Jiului – Parâng şi Straja”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian.

Sectorul din DN 7A, aflat pe raza judeţului Hunedoara, are o lungime de 16 km şi a fost preluat în anul 2019 de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova. În prezent se urmăreşte repararea lui în totalitate, pentru a fi practicabil pe sezonul de iarnă.

Potrivit prefectului, lucrările de reparaţie se vor încheia până la finalul lunii octombrie, iar drumul va fi repus în siguranţă pentru tranzitarea judeţului Hunedoara. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE