PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

CJ Neamţ achiziţionează 69 autobuze electrice dar şi staţii de încărcare cu finanţare prin PNRR şi POR

Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ va achiziţiona, în parteneriat cu Primăria Piatra-Neamţ sau independent, 69 autobuze electrice dar şi staţii de încărcare lentă sau rapidă, cu finanţare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sau prin Programul Operaţional Regional.

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a declarat că darea în folosinţă a autobuzelor se va face etapizat, având în vedere ca achiziţionarea este posibilă din mai multe surse de finanţare.

„În cursul anului curent, CJ Neamţ, în parteneriat cu administraţia publică locală, a depus o cerere de finanţare în cadrul PNRR pentru 18 de autobuze electrice, urmând să mai depunem una, după şedinţa de miercuri, 12 octombrie, pentru altele 10. Aşadar, prin PNRR vom achiziţiona 28 de autobuze electrice”, a precizat preşedintele CJ Neamţ.

În primă fază, în baza cererii deja depuse, vor ajunge 18 autobuze electrice, 18 staţii de încărcare lentă şi 6 staţii de încărcare rapidă.

Următoarele 10 autobuze electrice vor veni cu 4 staţii de încărcare rapidă care vor fi montate pe trasee şi cu 10 staţii de încărcare standard în autobaza de transport public.

De asemenea, prin POR 2014-2020 vor fi achiziţionate alte 41 de autobuze electrice, însoţite de 12 staţii de încărcare rapidă şi 41 staţii de încărcare lentă.

Preşedintele CJ Neamţ a subliniat că prin achiziţionarea noilor autobuze electrice se va moderniza semnificativ autobaza de transport public şi va fi asigurat un sistem de transport public de călători eficient, concomitent cu reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi a gazelor cu efect de seră. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE