PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Prima tranşă de cărbune pentru încălzirea în sistem centralizat va ajunge la Iaşi

Reprezentanţii municipalităţii ieşene au informat că în cursul zilei de joi o primă tranşă de cărbune, de 54.900 de tone, destinată asigurării căldurii în această iarnă pentru consumatorii din cadrul sistemului centralizat de termoficare al oraşului, este programată să ajungă cu o navă cargo în portul Constanţa.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga, a declarat că după descărcarea navei şi încărcarea în vagoane, cărbunele va ajunge cu trenul la CET II Holboca în cursul săptămânii viitoare.

„Din cursul lunii august a fost încheiat un contract pentru cumpărarea a 140.000 de tone de cărbune energetic. Cărbunele va fi livrat de compania Vitol SA Geneva, la un preţ de 414,89 dolari americani pe tonă, care include cheltuielile de transport naval, descărcare, depozitare şi încărcare în vagoane. La începutul lunii octombrie a fost semnat şi contractul pentru transportul întregii cantităţii de cărbune. Transportul va fi asigurat de Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă SA, pentru o sumă totală de 19.380.200 lei, fără TVA, preţ în care intră şi descărcarea din vagoane. Compania va avea la dispoziţie 40 de zile de la data începerii transporturilor să aducă tot cărbunele la Iaşi”, a precizat reprezentantul Primăriei Iaşi. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE