PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Maramureş: 300 de camere de supraveghere vor fi montate în municipiul Baia Mare

Primăria municipiului Baia Mare va instala 300 de camere video pentru a spori siguranţa cetăţenilor, a informat, vineri, primarul Cătălin Cherecheş.

„Proiectul este major pentru municipiul Baia Mare şi urmează a fi finanţat prin programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, având o valoare de 1,3 milioane de euro. (…) Noile camere video vor fi amplasate în 35 de locuri alese din oraş, locuri de mare trafic rutier, cele mai circulate intersecţii, pieţe, parcuri, parcări şi principalele unităţi de învăţământ”, a spus Cătălin Cherecheş.

Conform acestuia, echipamentele urmează a fi montate şi exploatate cu ajutorul unui operator local, iar alimentarea cu energie electrică a întregului sistem video va fi autorizat de Electrica.

În municipiul Baia Mare funcţionează aproape 200 de camere de supraveghere.

Potrivit documentaţiei tehnice, setul de de funcţii de video analiză din camerele va include minim 16 funcţii standard în cameră, dintre acestea 8 putând fi configurate să fie activate în paralel. Sistemul putând înregistra obiecte-persoane care accesează, părăsesc, se află in anumite zone/arii de interes, parcurgerea uneia sau mai multor zone de interes -marcate de operatori pe imagini prin linii virtuale, având diverse interdependenţe logice între acestea, detectarea de obiecte/personae/vehicule, etc care traversează/urmează zone de interes (interzise)/rute predefinite, situaţii tip ”loitering”( detectare situaţii suspicioase – de exemplu trecere linie continuă), respectiv gradul de aglomerare în arii/segmente predefinite. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE