PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Prima conferinţă regională de turism dedicată judeţelor Harghita, Covasna şi Mureş, la Miercurea-Ciuc

Prima conferinţă regională de turism dedicată judeţelor Harghita, Covasna şi Mureş, care va reuni reprezentanţii tuturor celor implicaţi în acest domeniu va avea loc la Miercurea-Ciuc, la sfârşitul lunii octombrie, au anunţat autorităţile din cele trei judeţe.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Bíró Barna Botond, a informat, într-o conferinţă de presă, că evenimentul va avea loc în zilele de 27 şi 28 octombrie şi va fi cel mai mare de acest gen din regiune.

„Va fi cea mai mare conferinţă turistică regională din cele trei judeţe şi toţi cei care vor să participe rebuie să se înregistreze la www.konferencia.ro. Dat fiind faptul că anul 2022 este dedicat turismului în Harghita şi este Anul Gastronomiei, toţi cei care vor participa la conferinţa noastră vor putea să guste ciocolata judeţului Harghita, prăjitura judeţului şi seara vom servi meniul câştigător al judeţului Harghita”, a declarat vicepreşedintele CJ Harghita.

La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Kovács Mihály Levente, a arătat că evenimentul este important din punctul de vedere al economiei celor trei judeţe, în contextul în care turismul poate şi trebuie să fie unul dintre pilonii principali ai economiei din Harghita, Covasna şi Mureş.

„Dorim ca aceste trei judeţe, prin gastronomia bogată, prin geografia, prin locurile pe care le avem şi cu tradiţiile noastre să putem să oferim turiştilor practic o destinaţie în care să poată să vină cât mai des. La această conferinţă, până la urmă, se vor schimba idei şi se vor face practic şi nişte proiecte comune, sper, prin care să atragem turişti în judeţele noastre şi să vadă practic cele mai bune locuri ale Ţinutului Secuiesc”, a spus Kovács Mihály Levente.

La conferinţa de presă a participat şi Deák Gyöngyvér, director executiv al Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, care a arătat că această conferinţă este primul forum profesional care se adresează, în principal, antreprenorilor din domeniul turismului din regiune şi se va concentra pe construirea de relaţii şi consolidarea acestor relaţii atât între cele trei judeţe, cât şi cu judeţe învecinate.

„Turismul este o zonă rezilientă şi chiar dacă este una dintre zonele cele mai afectate de crizele globale şi de crizele care ne-au afectat în ultimii ani, s-a dovedit că această industrie, datorită potenţialului său, este una regenerabilă şi pornind de la aceste idei am crezut oportun să organizăm această conferinţă regională de turism. Turismul din regiune, din Ţinutul Secuiesc, necesită paşi de înaintare de calitate pentru a construi un brand turistic unic, foarte necesar pentru regiunea noastră şi pentru un management turistic al secolului 21”, a spus Deák Gyöngyvér.

La rândul său, directorul executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Harghita, Szabó Károly, a precizat că toate elementele care ţin de domeniul turismului se vor regăsi în cele două zile ale conferinţei, de la subiecte privind recrutarea forţei de muncă din afara ţării, noua lege a organizaţiilor de management în turism, discuţii cu firmele de turism din Ungaria, turismul de sănătate sau digitalizarea în turism.

Programul evenimentului va putea fi consulat şi pe site-urile Visit Harghita, Visit Covasna şi Visit Mureş, au mai anunţat organizatorii. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE