PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Infrastructura rutieră pe principalele străzi din Alba Iulia, modernizată cu fonduri de circa 58 de milioane de lei

Două contracte de execuţie, în valoare totală de aproape 58 de milioane de lei, prin care va fi reabilitată şi modernizată infrastructura rutieră pe principalele străzi din Alba Iulia, în cadrul unui prim proiect de mobilitate urbană, au fost semnate miercuri de către primarul municipiului, Gabriel Pleşa şi reprezentanţii celor două firme câştigătoare.

„Astăzi am semnat contractele de execuţie pentru primul proiect de mobilitate urbană, prin care va fi reabilitată şi modernizată infrastructura rutieră pe principalele străzi din Alba Iulia. Proiectul este împărţit în două loturi, după cum urmează: Lotul 1, care cuprinde străzile: Regimentul V Vânători, Bdul. Ferdinand I şi Ion I.C. Brătianu, a fost atribuit firmei S.C. Elis Pavaje S.R.L. şi are o valoare de 28.693.035,22 lei fără TVA. Lotul 2, care cuprinde străzile: Ardealului, Tudor Vladimirescu, Turnătoriei şi Cabanei, a fost atribuit firmei PORR Construct S.R.L. şi are o valoare de 29.068.366,99 lei, fără TVA”, a transmis miercuri, pe pagina sa oficială de Facebook, primarul din Alba Iulia.

Potrivit acestuia, durata de execuţie este de 16 luni de la ordinul de începere a lucrărilor, care va fi dat, a adăugat edilul, în cel mai scurt timp posibil, după efectuarea tuturor demersurilor legale, contractuale.

„Acesta este un pas extraordinar spre o normalitate în ceea ce priveşte mobilitatea urbană şi dezvoltarea Municipiului Alba Iulia şi, totodată, de aliniere la standardele europene ale momentului. Alba Iulia are nevoie de revitalizarea zonelor urbane, investiţii care vor aduce beneficii în ceea ce priveşte mobilitatea, reducerea emisiilor de dioxid de carbon, îmbunătăţirea traficului rutier şi încurajarea cetăţenilor să utilizeze transportul public şi alternative ‘verzi’ de transport”, a apreciat Gabriel Pleşa.

Primarul a dat asigurări că cele două contracte vor fi urmărite îndeaproape de echipele desemnate din primărie, pentru a verifica buna funcţionare a şantierelor de lucru şi calitatea lucrărilor pe care firmele câştigătoare urmează să le execute.

„Îmi doresc ca rezultatele să fie pe măsura dimensiunii acestui proiect, iar lucrările să fie finalizate la timp şi conform standardelor menţionate în contract. Aceste lucrări, atât de necesare pentru oraşul nostru, vor crea, pe anumite tronsoane, disconfort celor care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea în zonă, însă apelez la răbdarea şi înţelegerea albaiulienilor în acest sens”, a conchis Pleşa. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE