PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Maramureş: CJ finanţează cu peste 11 milioane de lei construcţia unui drum de doi kilometri spre o platformă de deşeuri

Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş va finanţa din bugetul propriu, cu peste 11,4 milioane de lei, construcţia unui drum pe o distanţă de doi kilometri, între două localităţi rurale, pentru accesul spre viitoarea platformă de compostare şi depozitarea a deşeurilor, a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Ionel Bogdan.

„E vorba de un drum acces spre locul unde urmează să amenajăm o platformă de compostare în vederea reducerii necesarului de depozitare, loc unde vom mai amenaja o altă platformă pentru depozitarea deşeurilor biodegradabile, deşeuri care nu pot fi supuse procesului de compostare. Cele două platforme vor fi amenajate între localităţile Satulung, Arieşu de Pădure şi Hideaga. În aceste moment e singura soluţie imediată care ne va permite să depozităm cel puţin o parte a deşeurilor menajere strânse din judeţ până găsim o soluţie adecvată în depozitarea deşeurilor”, a argumentat preşedintele CJ Maramureş, Ionel Bogdan.

Potrivit acestuia, valoarea totală a investiţiei este de 11.434.942,47 lei, inclusiv TVA, iar termenul de execuţie a drumului este de 8 luni de zile din momentul începerii lucrării.

Acesta a mai precizat că toţii indicatorii tehnico-financiari legaţi de investiţie au fost aprobaţi de către consilierii judeţeni. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE