PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Galaţi: Consiliul Judeţean finanţează un proiect de sprijin a vârstnicilor şi o campanie de luptă împotriva violenţei domestice

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi va aloca peste 80.000 de lei pentru finanţarea unui proiect de sprijin a vârstnicilor şi a unei campanii de luptă împotriva violenţei domestice din mediul rural, informează, miercuri, Biroul de presă al instituţiei.

Cele două proiecte, în valoare totală de 81.468 lei, care primesc finanţare nerambursabilă aparţin ‘Fundaţiei de Sprijin a Vârstnicilor Galaţi’ şi ‘Fundaţiei Familia Galaţi’.

Cele trei localităţi unde se vor desfăşura programele de luptă împotriva violenţei domestice sunt Frumuşiţa, Târgu Bujor şi Jorăşti. Victimele vor fi sprijinite material şi vor fi consiliate social, psihologic şi juridic.

În cadrul proiectului de sprijin a vârstnicilor, vor fi identificate persoane fără adăpost, în mod special din mediul rural, care vor fi cazate pe o perioadă determinată, fiind consiliate şi implicate în diverse activităţi sociale. Mai mult, vor fi îngrijite medical şi vor beneficia şi de servicii de recuperare, dacă acest lucru va fi necesar.

‘Ne implicăm an de an în sprijinirea proiectelor sociale, extrem de importante pentru persoanele din medii defavorizate sau care au mare nevoie de ajutor. Anul acesta, vom aloca bani din bugetul propriu al CJ pentru două proiecte privind ajutorarea unor bătrâni fără adăpost şi pentru sprijinirea victimelor violenţei domestice. Practic, în cadrul primului proiect, mai mulţi vârstnici, cu prioritate din mediul rural, vor fi cazaţi şi îngrijiţi, iar în cadrul celui de-al doilea proiect vor fi implementate mai multe programe de asistenţă socială pentru 30 de victime sau potenţiale victime ale violenţei domestice din trei localităţi ale judeţului’, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE