PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Dolj: Municipiul Craiova are un deficit de forţă de muncă de 3.000 de persoane

Municipiul Craiova are un deficit de forţă de muncă de 3.000 de persoane, inclusiv pentru calificările care necesită studii superioare, a anunţat recent primarul Lia Olguţa Vasilescu.

Potrivit sursei citate, în Zona Metropolitană Craiova se înfiinţează cel de-al treilea parc industrial, Parcului Industrial Işalniţa, care se întinde pe 8 ha şi pentru care s-au primit deja 3 scrisori de intenţie.

„Am deblocat Parcul Industrial de la Işalniţa şi am reuşit să avem acolo 8 ha de teren care aşteaptă investitorii. Până acum s-au primit 3 scrisori de intenţie şi teoretic parcul este acoperit, pentru că dacă cei trei îşi construiesc acolo fabrici, este clar că este acoperită toată suprafaţa. Parcul High-Tech Industry, care este în parteneriat cu Consiliul Judeţean Dolj, deja este la capacitate maximă, în sensul că s-au obţinut autorizaţii de construire pentru toate fabricile, unele au şi deschis şi aşteaptă forţa de muncă. Avem un deficit de 3.000 de persoane de forţă de muncă. Noi nu avem şomaj în Craiova, la noi şomajul este sub 1%, în schimb şomajul mare este în Dolj, în celelalte localităţi. Din păcate, suntem într-un deficit acut de forţă de muncă, inclusiv la studii superioare”, a spus Olguţa Vasilescu.

Obiectivul general al proiectului Parcului Industrial Işalniţa este îmbunătăţirea infrastructurii de afaceri, a serviciilor, creşterea interesului potenţialilor investitori şi atragerea de noi investiţii în comuna Işalniţa, respectiv în Zona Metropolitană Craiova. Parcul industrial va fi realizat la ieşirea din comuna Işalniţa spre Craiova, pe un teren amplasat la aproximativ 200 m de DN6 -E70, cu acces din Strada Mihai Eminescu.

Terenul, disponibil pentru investiţii, are deschidere la stradă de aproximativ 290 m şi o adâncime variabilă 230-290 m. Parcela propusă pentru construirea parcului industrial Işalniţa este liberă şi are asigurate următoarele utilităţi: reţea de alimentare cu energie electrică pentru iluminat; reţea de gaz metan; existenţa în apropiere a unei staţii de alimentare cu combustibil, iar în apropierea terenului se află un depozit OMV. Terenul este situat în intravilanul localităţii şi aparţine Primăriei comunei Işalniţa. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE