PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bihor: Patru proiecte mari de eficientizare energetică a mai multor clădiri, depuse de CJ pe PNRR

Consiliul Judeţean Bihor a depus, luni, patru proiecte de eficientizare energetică a mai multor clădiri, dintre care una viitorul sediu al instituţiei, pentru a fi finanţate în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în valoare totală a investiţiilor de 11,4 milioane de euro, fără TVA.

Potrivit comunicatului de presă al CJ Bihor, se propune reabilitarea mai multor clădiri aflate în proprietatea Consiliului Judeţean Bihor, printre care şi fosta Policlinică Mare, viitorul sediu al instituţiei, cu scopul de a reduce consumul anual de energie.

Alte obiective sunt: creşterea gradului de confort termic prin reducerea pierderilor de căldură, reabilitarea instalaţiilor electrice, sanitare, termice şi de ventilaţie, reabilitarea finisajelor interioare şi reabilitarea anvelopei clădirilor.

Proiectele au fost depuse pentru a primi finanţare europeană prin PNRR – Componenta 5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă în clădiri publice. Valoarea totală estimată a investiţiilor este de 11,4 milioane de euro, fără TVA.

Proiectele depuse se referă toate la creşterea eficienţei energetice şi reabilitarea clădirilor, având sedii diferite în Oradea: strada Dunărea, nr. 2, în valoare totală de 4.8 milioane de euro; str. Republicii, nr. 35 (fosta Policlinică), valoare totală 5 milioane de euro; trei imobile ale DGASPC Bihor, în valoare de 1,29 milioane de euro, precum şi imobilul pentru terapie ocupaţională de la Spitalul de Psihiatrie din Nucet, valoare 194.840 euro. Toate valorile sunt precizate fără TVA.

Comunicatul CJ Bihor mai menţionează că sesiunea de depunere a proiectelor pe această componentă a început luni, 10 octombrie şi se încheie pe 23 octombrie, ora 23:59. După această etapă, urmează cea de verificare şi contractare a proiectelor câştigătoare, cu termen de finalizare în 31 decembrie. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE