PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sibiu: CJ stinge luminile din birouri ziua şi reduce căldura după terminarea programului

Angajaţii Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu nu mai au voie să aprindă luminile în timpul zilei şi sunt obligaţi să reducă temperatura la plecarea din birouri, de la termostatul fiecărui calorifer, pentru a economisi energie şi a reduce facturile la gaz şi curent electric, a declarat preşedintele instituţiei, Daniela Cîmpean, vineri, într-o conferinţă de presă.

„Scopul este să nu mai risipim energie. În Consiliu, sigur o măsură care se va lua după discuţia pe care am avut-o astăzi (…) la vârful de energie nu va mai fi niciun angajat în Consiliul Judeţean Sibiu. Este într-adevăr în afara programului nostru, dar avem şi colegi care lucrează şi peste program, dar nu vor mai lucra în perioada de vârf. În plus, în fiecare zi există un angajat al Consiliului care, după ce se închide programul de lucru, merge şi verifică dacă în toate birourile au fost reduse termostatele de la calorifere (…) şi totodată folosirea curentului electric în timpul zilei nu mai este permisă în cadrul Consiliului, nu dublăm lumina zilei cu lumina de la bec. Aceeaşi persoană care verifică căldura verifică şi dacă toate luminile au fost închise, pentru că pot să vă spun că nu s-a întâmplat o dată, s-a întâmplat de mai multe ori să trec pe la Consiliu şi să constat că într-o anume încăpere sau seara lumina a fost lăsată aprinsă”, a precizat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Cîmpean a arătat că deja au fost reabilitate energetic opt clădiri din subordinea CJ şi urmează şi altele, inclusiv sediul administrativ al instituţiei.

Preşedintele CJ Sibiu a mai spus că Aeroportul Internaţional se confruntă cu o creştere foarte mare a valorii facturilor la energie, mai mult de dublarea sumelor de până acum, fiind vorba de o instituţie care nu beneficiază de plafonarea preţurilor AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE