PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sectorul 6 vrea să preia în administrare Bulevardul Doina Cornea şi Şoseaua Cotroceni, pentru a amenaja piste de biciclete

Consiliul Local al Sectorului 6 vrea să preia în administrare Bulevardul Doina Cornea şi Şoseaua Cotroceni, în vederea amenajării unor piste pentru biciclete.

O hotărâre în acest sens a fost aprobată joi, de Consiliul Local al Sectorului 6, proiectul fiind introdus pe ordinea de zi suplimentară.

Astfel, se solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti transmiterea arterelor respective din administrarea Administraţiei Străzilor în cea a Consiliului Local Sector 6.

Finanţarea proiectului va fi realizată integral prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Conform referatului de aprobare, semnat de primarul Ciprian Ciucu, „în vederea facilitării accesului la mijloace de transport ecologice, sustenabile, în condiţii de siguranţă, este necesară realizarea unei reţele de piste pentru biciclete, amplasate astfel încât să asigure atât accesibilitatea utilizatorilor, cât şi conectivitatea traseelor, pentru asigurarea capacităţii de deplasare a utilizatorilor între diverse puncte de interes”.

Potrivit raportului de specialitate, bulevardul Doina Cornea are o suprafaţă de 31.093 mp, fiind situat între Splaiul Independenţei şi bulevardul Iuliu Maniu. Şoseaua Cotroceni, în suprafaţă de 26.210 mp, este situată între Splaiul Independenţei şi Şoseaua Grozăveşti. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE