PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 1: Proiecte de 100 de milioane de euro prin PNRR pentru performanţă energetică şi locuinţe sociale

Proiecte de 100 de milioane de euro destinate consolidării, reabilitării termice şi renovării energetice de imobile ale unor unităţi de învăţământ, creşterii performanţei energetice a blocurilor, prin montarea de panouri fotovoltaice şi pompe de căldură şi construirii de clădiri de locuinţe pentru tinerii din comunităţi marginalizate şi grupuri vulnerabile, vor fi depuse prin PNRR, a anunţat edilul Clotilde Armand.

Ea a scris, pe Facebook, că în şedinţa de joi Consiliul Local a adoptat patru proiecte de hotărâre în acest sens. Clotilde Armand a informat că una dintre hotărâri se referă la lucrări de consolidare seismică şi eficienţă energetică la 11 imobile ale unor unităţi de învăţământ din Sectorul 1.

Ea a afirmat că valoarea maximă eligibilă a proiectului se cifrează la 93.254.783,02 de lei fără TVA.

Clotilde Armand a spus că o altă hotărâre se referă la renovarea energetică de clădiri publice din Sectorul 1. Lucrările de renovare presupun cheltuieli eligibile de 175.488.347,76 de lei, a precizat edilul.

Clotilde Armand a anunţat că o a treia hotărâre vizează un proiect prin care se vor monta la blocuri module standardizate de pompe de căldură şi panouri fotovoltaice. Potrivit edilului Sectorului 1, cheltuielile eligibile se ridică la 38.889.330 de lei.

Clotilde Armand a spus că un alt act normativ adoptat îşi propune construirea de noi locuinţe pentru tinerii din comunităţile marginalizate şi grupurile vulnerabile.

Potrivit edilului Sectorului 1, este vorba despre 11 imobile de locuinţe sociale cu o arie desfăşurată totală cu subsol de 34.638,4 mp. Armand a precizat că vor fi 122 de garsoniere, 183 de apartamente cu două camere şi 61 cu trei camere. Valoarea eligibilă totală a proiectului este de 135.388.474 de lei, a adăugat Clotilde Armand. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE