PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Harghita: ANL a recepţionat 30 de locuinţe pentru tineri în oraşul Cristuru Secuiesc

Un număr de 30 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recepţionate la Cristuru Secuiesc de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA).

Potrivit unui comunicat transmis de MDLPA, este vorba de opt garsoniere, 16 apartamente cu două camere şi şase apartamente cu trei camere, valoarea investiţiei ridicându-se la aproape 7,8 milioane lei.

Până în prezent, la nivelul judeţului Harghita, ANL a finalizat, în cadrul aceluiaşi program, 860 de locuinţe, situate în localităţile Odorheiu Secuiesc, Topliţa, Cristuru Secuiesc, Miercurea Ciuc, Băile Tuşnad, Vlăhiţa, Plăieşii de Jos, Borsec, Gheorgheni, Tulgheş, Corund, Avrameşti, Praid şi Porumbenii Mari.

Sursa citată mai precizează că programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001, iar sumele necesare finanţării se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, din bugetele locale, precum şi din alte surse legal constituite.

Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă.

Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituţii financiare autorizate, inclusiv cu garanţia statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii, se mai arată în comunicatul de presă al MDLPA. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE