PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vrancea: Consiliul Judeţean a semnat contractul pentru modernizarea a 19 km din DN 205E, în valoare de peste 17 milioane de euro

Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea a semnat, miercuri, contractul pentru reabilitarea şi modernizarea DJ 205E Vidra – Vizantea Livezi – Câmpuri, proiect ce va costa peste 17 milioane de euro, bani de la bugetul de stat, a informat administraţia judeţeană.

Pe drumul judeţean 205E, pe traseul Vidra – Vizantea Livezi – Câmpuri, pe o lungime de 19 km, vor fi efectuate lucrări de modernizare şi consolidare, respectiv tronsoane de consolidare, terasamente, covor asfaltic, ziduri de sprijin, rigole şi podeţe, semnalizare rutieră şi vor fi realizate trei poduri.

„Este un drum de mare importanţă pentru infrastructura turistică a judeţului Vrancea. În zilele următoare, după emiterea ordinului de începere a lucrărilor, va demara efectiv modernizarea şi consolidarea acestui drum, care beneficiază de cea mai mare finanţare din ţară în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală”, a declarat preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.

Valoarea totală a lucrărilor de execuţie este de 87.064.125 lei, adică 17.412.825 euro, finanţarea lucrărilor urmând să se realizeze din fonduri de la bugetul de stat, de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 1, precum şi din bugetul judeţului Vrancea.

Potrivit administraţiei judeţene, durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni, iar constructorul este obligat prin contract să ofere o garanţie a lucrărilor efectuate pentru o perioadă de 10 ani. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE