PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vrancea: Consiliul Judeţean a alocat un milion de lei pentru plata utilităţilor la SJU Focşani

Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea a alocat, marţi, în cadrul unei şedinţe extraordinare, un milion de lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” Focşani după ce reprezentanţii unităţii medicale au solicitat sprijinul autorităţilor judeţene pentru plata facturilor restante la gaz şi electricitate.

„Am alocat suma de un milion de lei pentru buna desfăşurare a activităţii celei mai mari unităţi sanitare din judeţ, care se află în situaţia de a fi notificată de furnizorii de electricitate şi gaze naturale privind sistarea acestor utilităţi, din cauza facturilor restante. CJ Vrancea susţine sănătatea şi sprijină Spitalul Judeţean, prin alocări financiare necesare pentru plata utilităţilor. Sănătatea este un domeniu prioritar pentru noi”, a declarat preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.

În prezent, Spitalul Judeţean Focşani înregistrează restanţe la utilităţi de peste 700.000 de lei.

„Am solicitat o sumă de bani pentru a putea să achităm facturile restante la lumină şi gaz, ca să putem funcţiona în continuare. Avem o sumă restantă de peste 700.000 de lei, companiile de utilităţi ne-au notificat să le plătim în termen şi noi nu avem bani. De aceea am solicitat sprijinul CJ Vrancea, care a fost alături de noi şi în trecut, şi care a aprobat suma de un milion de lei pentru unitatea noastră medicală”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul SJU Focşani, Constantin Mândrilă.

Potrivit managerului SJU Focşani, chiar dacă preţurile sunt plafonate, spitalul primeşte facturi lunare la electricitate de circa 300.000 de lei şi peste 200.000 de lei la gaz.

Spitalul Judeţean Focşani este cea mai mare unitate medicală din judeţul Vrancea, având un număr de 728 de paturi pe 31 de specialităţi medicale. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE