PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vâlcea: O creşă modernă va fi construită în Bălceşti prin PNRR

Autorităţile locale din oraşul Bălceşti au anunţat că au semnat la sfârşitul săptămânii trecute contractul de finanţare pentru construirea în localitate a unei creşe noi, investiţia care se ridică la circa 11,9 milioane de lei urmând să fie finanţată integral din fonduri europene, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Primarul Constantin Aleca a precizat că noua creşă are o capacitate de 40 de locuri şi va fi o construcţie nZEB (near -Zero Energy Building), realizată conform unui proiect tip elaborat de Ministerul Dezvoltării şi care, pe lângă spaţii moderne destinate activităţilor zilnice ale copiilor, bucătărie, spălătorie, sală de festivităţi, cabinet medical, este prevăzută şi cu panouri solare şi fotovoltaice care să-i crească eficienţa energetică.

„Am semnat contractul la Ministerul Dezvoltării. Creşa va fi construită pe strada 1 Decembrie, vizavi de stadionul din localitate, pe un proiect tip al Companiei Naţionale de Investiţii, care se va ocupa şi de achiziţia lucrărilor. Investiţia se ridică la circa 2,2 milioane de euro. E un cost standard pentru toate creşele care se fac pe acest proiect. Totul e finanţat prin PNRR, iar pe noi nu ne costă absolut nimic. Nici partea de cofinanţare nu este. Totul se dă la cheie, cu dotări şi tot ceea ce trebuie”, a spus edilul-şef al oraşului Bălceşti.

Aleca a precizat că în localitate nu mai există creşă de mai bine de 20 de ani, o astfel de investiţie fiind necesară în condiţiile în care numai anul acesta au fost peste 60 de solicitări din partea părinţilor care lucrează şi nu au cu cine să-şi lase copiii mici acasă.

Aceasta este cea de a treia „creşă verde” aprobată spre finanţare în judeţul Vâlcea de către Ministerul Dezvoltării, la începutul lunii trecute fiind semnate contractele de finanţare a încă două astfel de investiţii, pentru municipiul Râmnicu Vâlcea. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE