PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sălaj: 840 de elevi olimpici din Zalău, premiaţi de administraţia locală

Un total de 840 de elevi din Zalău, cu rezultate bune la olimpiadele interjudeţene şi judeţene, vor fi recompensaţi de către administraţia locală cu premii în valoare totală de peste 150.000 de lei.

18 dintre elevi, care s-au remarcat la olimpiadele interjudeţene, au fost premiaţi marţi de către primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, în cadrul unui eveniment ce a marcat Ziua Internaţională a Educaţiei.

„Chiar dacă în sală s-au aflat doar cei 18 elevi cu rezultate de excepţie la olimpiadele interjudeţene şi directorii unităţilor de învăţământ, alţi 822 de elevi vor fi premiaţi de administraţia locală zălăuană, elevi care au obţinut rezultate bune la olimpiadele judeţene. În total, un număr de 840 de elevi vor fi premiaţi de Primăria municipiul Zalău pentru munca depusă la aceste olimpiade, iar suma alocată de Primăria municipiului Zalău se ridică la peste 150.000 de lei”, se arată, marţi, într-o postare pe contul de Facebook al Primăriei Zalău.

Totodată, edilul din Zalău a transmis un mesaj de mulţumire şi i-a felicitat atât pe elevi pentru rezultatele obţinute, cât şi pe directorii unităţilor de învăţământ pentru munca depusă.

„Vă mulţumesc că aţi dat curs invitaţiei noastre de a fi împreună astăzi, ca să marcăm un moment important, Ziua Internaţională a Educaţiei. Despre educaţie vorbim de foarte multe ori şi tot parcă de prea puţine. Mereu constatăm că în educaţie mai trebuie făcut ceva şi că lucrurile ar trebui să se întâmple mai bine. Prezentul şi mai ales viitorul nostru depinde în mare măsură de ce se întâmplă în educaţie. Lumea poate fi schimbată în bine prin educaţie. Orice societate, orice comunitate sănătoasă are la temelia ei educaţia, cultura şi spiritualitatea. O lume din care lipsesc aceste elemente este o lume pe dos. Primul chemat în slujba educaţiei este, fără îndoială, sistemul de învăţământ şi vreau să vă spun că am constatat cu mare bucurie că dascălii din municipiul Zalău pregătesc copiii care fac performanţă. Nu e uşor să fii cel mai bun la o disciplină şcolară aşa cum sunteţi voi. Asta înseamnă foarte multă muncă şi foarte multe sacrificii. Ca să fii cel mai bun trebuie să munceşti şi voi stiţi foarte bine. Poate fi greu, dar la final o constataţi fiecare dintre voi că merită”, a transmis Ionel Ciunt. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE