PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Neamţ: O nouă creşă va fi deschisă în Piatra-Neamţ; alte trei vor fi construite în perioada următoare

O nouă creşă va fi deschisă, miercuri, în municipiul Piatra-Neamţ, pentru 76 de copii din cartierul Mărăţei.

Clădirea creşei a fost reabilitată şi modernizată în cadrul unui proiect european cu o finanţare de aproximativ 2 milioane de lei.

„În cadrul contractului au fost realizate lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea sistemului de încălzire/furnizare a apei calde de consum, instalarea sistemelor de climatizare, modernizarea instalaţiilor de iluminat şi amenajări exterioare. Totodată, în proiect a fost prevăzută achiziţia de dotări necesare funcţionării: mobilier, materiale didactice şi jucării, electronice şi echipamente IT, veselă şi diverse amenajări”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Piatra-Neamţ.

Termenul pentru finalizarea activităţii de furnizare dotări şi de încheiere a implementării proiectului este 30 decembrie 2022.

Totodată, în Piatra-Neamţ au început lucrările la Centrul de zi tip creşă „Primii Paşi”, în cadrul unui proiect în valoare de 7 milioane de lei cu fonduri de la bugetul local.

Proiectul prevede reabilitarea unei centrale termice dezafectate şi transformarea acesteia într-o creşă pentru 76 de copii.

„Este un proiect important pentru comunitate, deoarece răspunde unei nevoi identificate la nivel local, şi anume creşterea accesului copiilor la educaţie timpurie antepreşcolară, prin dezvoltarea infrastructurii educaţionale. (…) Dotările şi serviciile oferite copiilor vor fi asigurate din fonduri europene nerambursabile, în cuantum de 3,2 milioane lei. Vor fi amenajate 4 săli de educaţie şi activităţi, 8 dormitoare, 9 grupuri sanitare pentru copii, 4 spaţii de depozitare, un cabinet medical, o bucătărie, un oficiu alimentar şi 3 spaţii de depozitare a alimentelor, dar şi o sală de întâlnire cu părinţii”, mai precizează comunicatul de presă al primăriei.

În derulare se află şi proiectul de reabilitare, modernizare şi dotare a Creşei Precista, finanţat prin Programul Operaţional Regional.

Conducerea primăriei a semnat, anul acesta, încă două contracte de finanţare pentru construcţia a două noi creşe, în Cartierul Văleni şi pe strada Mihai Viteazu. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE