PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Amenzi de aproximativ 80.000 de lei pentru abateri ale şoferilor şi taximetriştilor şi tulburarea ordinii

Amenzi de aproximativ 80.000 de lei au fost aplicate de Poliţia Locală Bucureşti conducătorilor auto care şi-au parcat maşinile pe spaţiile verzi din parcurile Regele Mihai I, Cişmigiu sau Bordei, aflate în administrarea autorităţii locale, precum şi celor care au încălcat Legea taximetriei sau au tulburat ordinea şi liniştea publică.

Potrivit unui comunicat al Municipalităţii transmis, luni, AGERPRES, Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a derulat, la sfârşitul săptămânii trecute, activităţi de sancţionare a şoferilor care au parcat autoturismele pe spaţiile verzi şi pe aleile din cele trei parcuri. Peste 25 de conducători auto au fost sancţionaţi cu 47.400 de lei pentru încălcarea normelor de protecţie a mediului şi pentru distrugerea spaţiului verde din parcuri.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate de poliţiştii locali şi cu ocazia misiunilor de verificare a legalităţii activităţii de transport public în regim de taxi, precum şi pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice în Capitală.

Astfel, poliţiştii locali au verificat 41 de autovehicule taxi, zece conducători auto fiind sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea legii – lipsa atestatului, neafişarea listei de tarife, lipsa asigurării de persoane şi bagaje. Valoarea totală a amenzilor a fost de aproximativ 20.000 de lei. Ca măsuri complementare, poliţiştii locali au dispus reţinerea unei autorizaţii taxi, în alte şapte cazuri fiind sesizate alte autorităţi emitente.

Peste 50 de persoane care nu au respectat regulile de convieţuire socială şi au tulburat ordinea şi liniştea publică – în special în Centrul Capitalei – au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de peste 12.000 de lei, conform Legii 61/1991. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE