PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Harghita: Consiliul Local Miercurea-Ciuc a decis creşterea preţului gigacaloriei pentru populaţie de la 250 la 360 lei

Consiliul Local Miercurea-Ciuc a hotărât, vineri, creşterea preţului gigacaloriei pentru populaţie, autorităţile precizând că acest lucru se impunea întrucât s-a majorat semnificativ şi preţul de producţie.

Preţul gigacaloriei a fost majorat de la 250 lei, cu TVA, la 360 lei, cu TVA.

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a declarat pentru AGERPRES că preţul energiei termice în sistem centralizat nu a mai crescut de doi ani, în contextul dificultăţilor legate de pandemia de COVID-19, iar acum acest lucru se impunea.

„Preţul gigacaloriei nu a crescut de doi ani. Anul trecut nu am mărit pentru că a fost perioada COVID, cu foarte multe locuri de muncă desfiinţate, erau probleme. Dar am spus anul trecut că anul acesta deja trebuie să facem ajustare şi acum am făcut. Ajustarea a fost necesară pentru că preţul de producţie a crescut semnificativ şi nu e sustenabil să suportăm de la bugetul local totul. Pe de altă parte, din calculele Primăriei, chiar şi aşa, costul de gigacalorie şi încălzire a apartamentelor este cam la nivelul costului pe care îl ai când încălzeşti cu centrală proprie sau sub acest cost, depinde de clădire”, a afirmat Korodi Attila.

De asemenea, acesta a dat asigurări că instituţiile de învăţământ din oraş vor funcţiona normal şi că, în ciuda zvonurilor existente, nu vor fi restricţii legate de furnizarea încălzirii în clădirile şcolare. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE