PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Cluj: Proiecte în valoare de 13 milioane de lei, din fonduri PNRR, pentru patru spitale

Patru spitale clujene vor beneficia de fonduri europene în valoare totală de 13 milioane de lei pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale.

„Patru noi proiecte europene pentru sistemul sanitar clujean. Echipamente ultramoderne, în valoare de 13 milioane de lei, pentru spitalele de sub autoritatea Consiliului Judeţean. Consiliul Judeţean Cluj a aprobat patru noi proiecte vizând finanţări europene care au drept scop reducerea riscului de infecţii nosocomiale în spitalele clujene. Instituţiile medicale din subordinea forului administrativ judeţean care vor beneficia de aceste investiţii din bani europeni sunt Spitalul de Urgenţă pentru Copii, Spitalul de Pneumoftiziologie ‘Leon Daniello’, Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul de Boli Psihice Cronice Borşa”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.

Potrivit sursei citate, prin intermediul proiectelor se urmăreşte diminuarea vulnerabilităţilor generate de apariţia şi răspândirea infecţiilor nosocomiale în cele patru unităţi sanitare, prin achiziţionarea echipamentelor şi a materialelor necesare.

„Aceste noi investiţii în echipamente şi aparatură ultramodernă au rolul de a contribui în mod direct la protejarea vieţii şi a sănătăţii pacienţilor şi a întregului personal din spitalele noastre. Nu cred că există un mod mai util de a folosi banii europeni, nimic nu e mai important decât viaţa şi sănătatea celor care apelează la spitalele clujene”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, potrivit comunicatului.

Printre dotările propuse a fi cumpărate se numără sisteme de detectare şi igienizare, sterilizatoare, nebulizatoare, sisteme de purificare şi dezinfectare a aerului din încăperi, sisteme de evidenţiere a încărcăturii microbiologice pe suprafeţe şi în aer, sisteme de măsurare automată a diurezei, sisteme digitalizate de monitorizare a igienei mâinilor etc.

„În valoare totală cumulată de 13.017.250 de lei, cu TVA inclus, proiectele urmează să fie depuse spre finanţare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, se mai arată în comunicatul CJ Cluj. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE