PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Brăila: Prefectul cere primarilor adaptarea planurilor de măsuri pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă în sezonul rece

Prefectul judeţului Brăilei, Iulian Timofei, le-a cerut primarilor, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, să întreprindă demersurile necesare pentru adaptarea planurilor locale de măsuri privind gestionarea situaţiilor de urgenţă specifice sezonului rece.

În cadrul şedinţei menţionate a fost a fost dezbătut acest plan de măsuri la nivel judeţean. Măsurile adoptate în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă vizează diminuarea impactului unor situaţii de urgenţă ce ar putea să apară ca urmare a înzăpezirii drumurilor naţionale şi de interes local, precum şi ca urmare a fenomenului de ger.

„Îmi doresc ca această iarnă să nu ridice probleme deosebite în sensul înregistrării unor situaţii de urgenţă. Oricum vom fi pregătiţi şi ne vom mobiliza pentru a interveni prompt. Zilele următoare, primarii din judeţ va trebui să convoace membrii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă în vederea adaptării conţinutului planului de măsuri aprobat de către CJSU la specificul unităţilor administrativ-teritoriale pe care le conduc”, a declarat Iulian Timofei.

Potrivit acestuia, acest sezon rece s-a instalat mai devreme faţă de alţi ani, iar autorităţile trebuie să ia măsurile necesare pentru ca populaţia să fie cât mai puţin afectată de problemele care pot apărea în această iarnă.

„Sezonul rece se instalează uşor şi se impune implementarea unui set de măsuri pentru ca efectele fenomenelor meteo periculoase specifice iernii să fie cât mai mici la nivelul judeţului Brăila. Au fost stabilite modurile în care vor fi supravegheate căile de circulaţie din judeţ şi reţelele de utilităţi în perioada cu zăpadă şi viscol, cum se vor modifica programele şcolare în unităţile de învăţământ în cazuri speciale. De asemenea, prin Planul de măsuri este prevăzut cum vor interveni efectivele din IPJ Brăila, ISU ‘Dunărea’ Brăila , IJJ Brăila, precum şi SAJ Brăila, cum se vor executa intervenţiile pentru deszăpezire etc. Iarna este lungă, probleme pot apărea oricând, important este să fim pregătiţi pentru rezolvarea lor în cel mai scurt timp astfel încât populaţia judeţului să fie cât mai puţin afectată”, a menţionat prefectul Iulian Timofei.

El a mai precizat că în perioada 1 – 14 noiembrie, o comisie numită prin ordin al prefectului se va deplasa în bazele de deszăpezire ale Secţiei de Drumuri Naţionale Brăila şi ale operatorilor economici care execută deszăpezirea drumurilor judeţene, pentru verificarea stocurilor de materiale antiderapante, a utilajelor, echipamentelor şi mijloacelor specifice pentru prevenirea şi combaterea poleiului şi a înzăpezirii drumurilor. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE