PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Timiş: Consiliul Judeţean va construi un heliport, până la finalul anului

Consiliul Judeţean (CJ) Timiş va avea un heliport, până la sfârşitul anului, care va putea primi cel mai mare elicopter aflat în dotarea Forţelor Aeriene ale Armatei Române, obiectivul urmând să fie realizat pe un teren al Aerodromului Cioca.

De asemenea, pe heliport vor putea ateriza şi elicopterele americane, achiziţionate recent de Ministerul Apărării Naţionale, care vor sprijini operaţiunile de salvare de tip Medevac, respectiv SMURD, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Viorel Coifan, consilier personal al preşedintelui CJ Timiş.

„Azi s-a semnat contractul între cei care au câştigat licitaţia şi Direcţia de prestări servicii din subordinea CJ Timiş. Este vorba despre construcţia platformei pentru heliport (21x21m) dimensionată pentru a primi cel mai mare elicopter din dotarea Forţelor Aeriene ale Armatei Române, dar şi elicopterele americane achiziţionate recent de Ministerul Apărării Naţionale. Aceasta înseamnă un mare ajutor pentru operaţiunile de salvare de tip Medevac, respectiv SMURD”, a precizat Viorel Coifan.

Acesta a adăugat că au fost necesare şi modificări pentru amenajarea pistei de decolare-aterizare, în sensul de balizare a ei, pentru a putea fi certificată de către Autoritatea Aeronautică Română. Deşi sistemul de balizaj a fost autorizat după vechea legislaţie, el trebuie să fie conform cu noua legislaţie, care este mai adaptată la cea europeană.

Pe 4 octombrie va avea loc predarea de amplasament către constructor, va urma amenajarea de şantier şi, potrivit contractului, în luna decembrie va fi gata lucrarea. Valoarea investiţiei este de 180.000 de lei. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE