PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Constanţa: 25 de copii s-au născut în urma aplicării programului Infant, de sprijinire cu bani pentru fertilizare in vitro

Un număr de 25 de copii s-au născut în ultimii doi ani în municipiul Constanţa graţie programului Infant derulat de administraţia locală, prin care tinerii primesc vouchere în valoare de 10.000 de lei pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro.

Primăria Constanţa a informat, luni, că în 2020 şi 2021 au fost decontate 126 de proceduri de fertilizare in vitro din care au rezultat 36 de sarcini şi s-au născut 25 de copii, de program beneficiind atât cuplurile, cât şi femeile singure aflate în imposibilitatea de a avea copii.

Anul acesta, încă 30 de cereri au fost depuse de constănţeni în cadrul programului Infant. Un număr de 18 au fost aprobate şi tinerii au primit deja voucherele în valoare de 10.000 de lei. Celelalte dosare sunt încă în analiză.

„Obiectivul programului Infant este creşterea natalităţii în rândul populaţiei de pe raza municipiului Constanţa, prin acordarea de sprijin financiar pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro. Până la finele acestui an, cuplurile sau femeile singure care până acum s-au aflat în imposibilitatea de a avea copii pot depune cereri pentru a se înscrie în program. Adresa de email este următoarea: inscrieriinfant@dgas-ct.ro”, se arată într-un comunicat de presă transmis de municipalitate.

Documentele necesare şi regulamentul programului Infant se pot vizualiza şi descărca accesând site-ul: http://www.primaria-constanta.ro/spas/social/program-infant.

„Beneficiari pot fi femeile singure sau cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competenţă în tratamentul infertilităţii cuplului şi în reproducere umană asistată medical”, se mai spune în comunicat. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE