PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bihor: CJ va demara o licitaţie pentru construirea unui hotel în centrul municipiului Oradea

Consiliul Judeţean (CJ) Bihor va demara, în prima săptămână a lunii octombrie, procedura pentru construirea unui hotel cu şapte etaje în centrul municipiului Oradea.

Purtătorul de cuvânt al CJ Bihor, Bianca Firezar, a precizat marţi, pentru AGERPRES, că se intenţionează anunţarea licitaţiei încă de la începutul lunii octombrie şi postarea pe SEAP, pentru găsirea unui investitor, CJ, proprietarul terenului, propunând ca termen de finalizare a proiectului o perioadă de cel mult doi ani de la obţinerea autorizaţiei de construire.

Terenul se află în proprietatea CJ Bihor şi are o suprafaţă de 3.981 de metri pătraţi. Amplasamentul este situat într-o zonă centrală, în vecinătatea Muzeului Ţării Crişurilor şi a viitorului Centru Cultural Multifuncţional, clădire destinată susţinerii unor activităţi culturale şi recreative.

„În acea zonă se poate edifica o construcţie parter+7 etaje, care nu poate depăşi înălţimea Muzeului Ţării Crişurilor. Având în vedere că este la 5 minute de mers pe jos de centrul Municipiului Oradea şi că este în proximitatea Muzeului, a viitorului Centru Cultural, a stadionului care se va construi, credem că este un amplasament potrivit. Sper să existe operatori economici interesaţi, având în vedere creşterea numărului de turişti”, a precizat, în comunicat, preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Investiţia va cuprinde clădiri (vor ocupa cel mult 85% din suprafaţa totală a terenului), locuri de parcare şi spaţiu verde amenajat. Structura de primire turistică trebuie să obţină o clasificare de minim 3 stele şi să dispună de cel puţin 120 de camere pentru cazare.

Condiţiile minime obligatorii pentru participarea la licitaţie a operatorilor economici sunt: (1) sumă investită de minimum 1.500 euro/mp, (2) redevenţă de minimum 29.460 euro/an (7,4 euro/mp/an) şi (3) grad de ocupare de maxim 85% a terenului cu construcţii cu acoperiş şi platforme betonate.

CJ Bihor a aprobat recent, în şedinţa ordinară din 22 septembrie, concesionarea terenului pentru construirea unui hotel. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE