PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Dolj: CJ alocă 1 milion de lei drumului de acces destinat persoanele de la Gherceşti izolate de construirea Drumului Expres

Consiliul Judeţean Dolj va aloca suma de un milion de lei Primăriei comunei Gherceşti pentru realizarea unui drum de acces pentru zeci de persoane care au rămas izolate sau fără acces la propriile locuinţe, după construirea primului tronson al Drumului Expres Craiova-Piteşti.

Banii provin din fondul de rezervă al bugetului propriu pe acest an, iar decizia a fost luată pentru o „situaţie de extremă dificultate”, de conducerea CJ Dolj, care a elaborat un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei din 27 septembrie, când va fi supus votului consilierilor judeţeni.

„Din fondul de rezervă bugetară al Consiliului Judeţean Dolj pe anul 2022, în valoare de 1.560 mii lei, se propune alocarea sumei de 1.000 mii lei unităţii administrativ-teritoriale Gherceşti în vederea realizării lucrărilor de pietruire pe o lungime de 3,5 km pe două drumuri de exploatare (De471 şi De375/3), lucrare necesară pentru locuitorii comunei Gherceşti, strada Cucului, precum şi celor din zona de nord a municipiului Craiova, deoarece lucrările ce se execută la Drumul expres Craiova-Piteşti au blocat accesul la proprietăţi, aceasta reprezentând singura alternativă de acces la acestea”, se menţionează în proiectul de hotărâre.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, a declarat, pentru AGERPRES, că aceste fonduri vor fi folosite de Primăria Gherceşti pentru amenajarea unui drum care trece prin spatele Fabricii de Avioane din Craiova – spre Parcul Industrial – Aleea Gherceşti – Centura de Nord a municipiului Craiova.

„Câteva zeci de oameni au rămas izolaţi pentru că în proiect nu este prevăzută cale de acces nici la drumul expres, nici la altă conexiune. Înainte strada lor se intersecta cu drumul judeţean, dar pe zona aceasta s-a construit drumul expres. Noi alocăm aceşti bani Primăriei Gherceşti pentru a le construi oamenilor un drum de acces, pentru că nu îi puteam lăsa izolaţi. Consiliul Judeţean nu putea realiza acest drum, pentru că e vorba de un drum de exploatare al comunei Gherceşti, însă este o situaţie de urgenţă, sau de extremă dificultate, potrivit legii, aşa că alocăm această sumă UAT Gherceşti”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

De menţionat că Primăria Craiova nu a solicitat, în momentul în care a dat aviz favorabil construirii Drumului Expres, soluţii pentru oamenii care locuiesc la limita dintre municipiul Craiova şi comuna Gherceşti, iar aceştia au rămas izolaţi în momentul în care construcţia drumului ajunge în capătul străzii lor. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE