PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sălaj: Cinematograful din Zalău, singurul din judeţ, modernizat printr-un proiect de 16 milioane de lei

Cinematografului Scala din Zalău, singurul din judeţul Sălaj, a fost modernizat printr-un proiect de peste 16 milioane de lei, cofinanţat de Compania Naţională de Investiţii.

Cinematograful nu mai funcţiona din anul 2005, el fiind preluat de administraţia locală în anul 2010, Primăria Zalău iniţiind un proiect de reabilitare şi transformare a sa, cu fonduri de la CNI.

Procedura de recepţie a proiectului „Reabilitarea, modernizarea, dotarea şi extinderea cinematografului Scala din municipiul Zalău, judeţul Sălaj”, în valoare totală de 16.098.133,45 lei, a fost demarată joi, în prezenţa primarului Ionel Ciunt.

„Mă bucur că astăzi suntem la un moment care înseamnă recepţia la terminarea lucrărilor de la Cinematograful Scala. Din punctul nostru de vedere este un obiectiv extrem de important, un obiectiv care lipsea din peisagistica municipiului Zalău, dar şi din viaţa publică a comunităţii noastre. Beneficiarul acestui obiectiv de investiţii este comunitatea din municipiul nostru şi nu numai. Finalizarea acestui obiectiv se înscrie în preocupările noastre, ale administraţiei publice locale, privind crearea unor condiţii de petrecere a timpului liber pentru generaţia tânără, dar nu numai. Din 2005 Cinematograful Scala nu a mai funcţionat. În 2010, Primăria municipiului Zalău preia acest imobil într-o stare avansată de degradare. Acest obiectiv a fost debranşat de la toate tipurile de utilităţi. Astăzi există în acest imobil o sală mare de cinema, cu aparatură modernă, o sală mică de cinema cu aparatură 3D şi un planetariu digital. Acest tip de investiţii care au ca ţintă grupurile de tineri vor continua, pentru că ne dorim ca tinerii care sunt plecaţi să se întoarcă acasă şi să le oferim posibilităţi de petrecere a timpului liber”, a declarat Ionel Ciunt.

Actualul cinematograf are o sală mare de proiecţie cu 217 locuri, o sală pentru proiecţii 3D cu 40 de locuri şi un planetariu digital.

Pentru funcţionarea cinematografului după finalizarea recepţiei la terminarea lucrărilor şi predarea investiţiei de către CNI către municipiul Zalău mai sunt necesare câteva etape, precum obţinerea autorizaţiilor de funcţionare ca sală de cinema şi încheierea de contracte cu casele de distribuţie filme. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE