PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Iaşi: În 23 de localităţi fenomenele meteo au provocat pagube evaluate la 4,7 milioane de lei

 În judeţul Iaşi fenomenele meteorologice extreme din perioada 30 iunie – 11 septembrie au provocat pagube evaluate la aproximativ 4,7 milioane lei, a anunţat joi prefectul Bogdan Cojocaru.

„Comisiile de evaluare constituite prin ordin de prefect s-au deplasat în toate unităţile administrativ-teritoriale care au raportat pagube la drumuri comunale, drumuri judeţene, agricole, forestiere, străzi, poduri. Reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Sistemul de Gospodărire a Apelor Iaşi, ai Sistemului Hidrotehnic Independent Paşcani, ai Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri au întocmit procese verbale pentru fiecare unitate administrativ teritorială. Situaţia centralizată a fost deja aprobată la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi a fost transmis un proiect de Hotărâre de Guvern pentru alocarea fondurilor necesare pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale”, a declarat prefectul judeţului Iaşi.

Potrivit sursei citate, au fost raportate probleme cauzate de condiţii meteorologice periculoase în localităţile Aroneanu, Butea, Cepleniţa, Ciurea, Costeşti, Cotnari, Cozmeşti, Hărmăneşti, Holboca, Lespezi, Mădârjac, Mirosloveşti, Moţca, Răchiteni, Ruginoasa, Scobinţi, Sireţel, Sineşti, Şipote, Todireşti, Tomeşti, Valea Lupului şi Valea Seacă.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că pagube au fost înregistrate şi în cazul unor drumuri judeţene.

„Fenomene meteorologice extreme au avut loc şi în prima parte a anului, iar pentru pagubele produse până la finalul lunii iunie a fost transmis un alt proiect de Hotărâre de Guvern pentru alocarea unei sume totale de peste 4,8 milioane lei pentru infrastructura din Paşcani, Alexandru Ioan Cuza, Ciorteşti, Costeşti, Dolheşti, Heleşteni, Mădârjac, Oţeleni, Schitu Duca. În total, Instituţia Prefectului din judeţul Iaşi a transmis proiecte de Hotărâre de Guvern prin care se solicită o sumă totală de aproximativ 9,5 milioane lei, sumă rezultată în urma evaluărilor realizate de comisiile stabilite prin ordin de prefect”, a declarat prefectul Bogdan Cojocaru. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE