PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Timiş: Colterm mai primeşte 10,6 milioane de lei de la municipalitate, pentru pregătirea sezonului rece

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat, marţi, că operatorul de termoficare Colterm, aflat în insolvenţă, va primi încă 10,6 milioane de lei de la municipalitate, în urma rectificării bugetare care le va fi propusă aleşilor locali în şedinţa de consiliu local din cursul acestei zile.

Banii ar urma să fie folosiţi pentru pregătirea sezonului rece.

„Este o nouă tranşă de bani care va pleca spre compania de termoficare pentru suplimentarea stocurilor de cărbune şi gaz pentru această iarnă. În plus, Colterm este afectat şi de explozia preţului la curent. De la 1 septembrie, societăţile de termoficare nu au mai fost incluse pe lista beneficiarilor de preţuri plafonate la energia electrică. Se fac demersuri din toate părţile, primari şi parlamentari, pentru rezolvarea acestei probleme ca societăţile de termoficare să poată cumpăra energie la preţ plafonat, pentru că furnizează un serviciu vital populaţiei”, a afirmat Dominic Fritz.

În ultimii doi ani, Colterm a primit subvenţii în valoare de aproape 400 de milioane de lei. În cursul iernii trecute, Colterm a primit din subvenţii aproximativ 140,9 milioane de lei (de la bugetul local 84 de milioane de lei şi de la Guvern 67,8 milioane lei).

În altă ordine de idei, edilul a adăugat că tot în cadrul acestei rectificări bugetare vor fi suplimentate sumele pentru salubritate stradală cu 2,25 milioane de lei, întreţinerea spaţiilor verzi cu 1,5 milioane de lei, dotarea unităţilor de învăţământ din Timişoara cu consumabile şi asigurarea plăţii utilităţilor (1,8 milioane de lei), precum şi finanţarea competiţiilor sportive la care vor participa elevii Liceului Banatul (350.000 lei). AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE