PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 3: Facturile la salubritate vor putea fi achitate şi prin platforma Ghişeul.ro

Direcţia Generală de Salubritate Sector 3 urmează să se înregistreze în Sistemul Naţional Electronic de Plată Online (SNEP), conform unei hotărâri aprobate joi de Consiliul local, cu 27 de voturi „pentru” şi o abţinere.

„Se aprobă înregistrarea Direcţiei Generale de Salubritate Sector 3 în Sistemul Naţional Electronic de Plată online”, prevede hotărârea adoptată de Consiliul Local Sector 3.

Comisioanele percepute de furnizorii de servicii pentru operaţiunile de tranzacţionare online cu cardul bancar sau alte mijloace electronice de plată nu vor depăşi 1% din valoarea tranzacţiei, dar nu vor fi mai mari de 30 de lei în situaţia în care prin aplicarea cotei de 1% rezultă o sumă mai mare de 30 de lei.

Cheltuielile privind înregistrarea în SNEP şi interfaţarea, inclusiv cele aferente conectării la acestea, precum şi comisioanele bancare percepute de furnizorul de servicii selectat vor fi suportate integral de către Direcţia de Salubritate.

Potrivit referatului de aprobare, Direcţia de Salubritate susţine înregistrarea în SNEP şi implicit în platforma Ghişeul.ro, în scopul eficientizării operaţiunii de plată a facturilor fiscale emise prin eliminarea cozilor de le ghişeele Direcţiei Generale Impozite şi Taxe Locale. Totodată, utilizatorii serviciului public de salubrizare vor avea posibilitatea de a plăti online în orice moment al zilei

În prezent, marea majoritate a clienţilor care sunt persoane juridice achită facturile de salubritate prin ordin de plată. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE