PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 6: Două creşe de câte 70 de locuri fiecare vor fi construite prin PNRR

Două creşe de câte 70 de locuri fiecare urmează să fie construite prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în Sectorul 6, a anunţat, luni, administraţia locală într-o postare pe Facebook.

Potrivit Primăriei Sectorului 6, o creşă va fi construită pe Bulevardul Timişoara 89, iar cealaltă pe Bulevardul Iuliu Maniu 11B. Fiecare unitate va avea câte şapte grupe, iar costurile vor fi de peste 40 de milioane de lei.

Construcţia creşei din Bulevardul Timişoara are o valoarea totală eligibilă prin PNRR de aproape 14 milioane de lei fără TVA. Din bugetul local se vor plăti încă aproximativ 5,2 milioane de lei fără TVA. Pentru cea din Bulevardul Iuliu Maniu suma acoperită din fonduri europene este de aproape 14 milioane de lei fără TVA, iar din bugetul local vor proveni alte circa 4,9 milioane de lei fără TVA.

Cele două creşe vor avea subsol, parter şi un etaj, iar lucrările vor începe în primăvara viitoare.

Primăria Sectorului 6 a informat că urmează să fie semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării, după care se va întocmi documentaţia tehnică şi se va elibera autorizaţia de construire.

În prezent, autoritatea locală construieşte creşa „Îngeraşii” pe Strada Ruşeţu 6A cu 124 de locuri. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE