PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Iaşi: Primăria a depus la CNI planul urbanistic zonal pentru construirea Sălii Polivalente „Regina Maria”

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat că în cursul zilei de vineri a fost depus la Compania Naţională de Investiţii (CNI) planul urbanistic zonal pentru Moara de Vânt – Podgoria Copou şi certificatul de urbanism necesar pentru construirea Sălii Polivalente „Regina Maria”.

Conform sursei citate, cele două documente erau importante pentru realizarea Sălii Polivalente „Regina Maria”.

„Contăm pe sprijinul guvernamental pentru acest proiect încă de anul trecut, după ce, în urma solicitărilor noastre, Compania Naţională de Investiţii SA a inclus acest obiectiv pe lista sinteză din cadrul subprogramului Săli de sport. Am discutat în mai multe rânduri şi am primit garanţii că acest proiect se numără printre priorităţile Guvernului de la domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, precum şi de la domnul ministru al Dezvoltării, Czeke Attila”, afirmă primarul Chirica, într-o postare pe Facebook.

Edilul a precizat că până în prezent municipalitatea ieşeană a finalizat şi a trimis Companiei Naţionale de Investiţii SA studiul de fezabilitate al proiectului şi proiectul tehnic de execuţie (faza DTAC, DTOE, PTh şi DDE), care a fost verificat la toate specialităţile. „Urmează obţinerea finanţării, organizarea licitaţiei pentru lucrări şi începerea lucrărilor, etape pe care ni le dorim parcurse cât mai rapid!”, adaugă Chirica.

Estimată la aproximativ 81 de milioane de euro, noua sală polivalentă va avea o formă inspirată de coroana Reginei Maria şi va fi construită în zona Moara de Vânt, pe un teren al municipalităţii aflat în vecinătatea viitorului Spital Regional de Urgenţă şi a viitorului Stadion Municipal.

Conform proiectului, noua sală polivalentă va avea o formă inspirată de coroana Reginei Maria şi va fi construită în zona Moara de Vânt, pe un teren ce aparţine Primăriei Iaşi.

Sala, al cărei teren principal va avea dimensiunile de 60 metri x 30 metri, va fi folosită în permanenţă ca bază de antrenament pentru sportivi (handbal, baschet, volei etc.). Numărul total de locuri în tribune pentru spectatori va fi de 10.212, împărţite astfel: 3.194 la parter, 2.304 la etajul I, 4.714 la etajul II şi 106 la etajul III, care este dedicat presei.

Sala va avea multiple facilităţi de servire pentru public, spaţii comerciale, garderobe, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, terase exterioare etc, precum şi sisteme moderne de comunicare, multimedia şi sonorizare. AGERPRES 

ALTE ȘTIRI RECENTE