PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bihor: Complexul de bazine de înot didactice din Salonta a fost recepţionat

Consiliul Judeţean (CJ) Bihor a recepţionat, după finalizarea lucrărilor, al treilea complex de bazine didactic de înot din judeţ, construit în municipiul Salonta.

Potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES, complexul din Salonta are două bazine de înot didactice de dimensiuni 25 m lungime pe 12.5 m lăţime, respectiv 6 m / 12,5 m, cu grupuri sanitare, vestiare şi tribune. Valoarea proiectului este de 8 milioane de lei, TVA inclus, iar firma responsabilă de execuţie este SC Davinci SRL.

La recepţie au participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor Călin Gal, preşedintele Agenţiei de Dezvoltare Durabilă Bihor (ADD) – Vitalyos Barna, primarul şi viceprimarul Municipiului Salonta – Torok Laszlo, respectiv Horvath Janos şi reprezentanţi ai firmei de construcţii.

Din cele şapte asemenea proiecte pentru baze cu bazine didactice de înot în tot judeţul, au mai fost finalizate şi recepţionate cele din Săcueni şi Nucet şi Salonta, fiind în curs de finalizare cele de la Valea lui Mihai, Marghita, Beiuş şi Ştei.

Bugetul alocat pentru întreaga investiţie este de 35,7 milioane de lei. Cu excepţia Municipiului Salonta, unde constructorul este SC Davinci SRL, în celelalte localităţi firma care execută lucrările este Costa Voc Impex SRL.

Consiliul Judeţean Bihor, prin Asociaţia de Dezvoltare Durabilă Bihor, gestionează programul de realizare a bazinelor didactice, al căror scop de îmbunătăţire a stării de sănătate şi de dezvoltare a abilităţilor fizice ale locuitorilor din oraşele şi municipiile judeţului.

Bazinele didactice de înot vor fi destinate şcolilor pentru iniţierea elevilor, iar după orele de înot acestea pot fi deschise şi pentru agrement.

Specialiştii în sănătate recomandă pentru prevenţia obezităţii practicarea a minimum 150 de minute de efort fizic moderat/săptămână. Dintre activităţile sportive recomandate, înotul aduce beneficii multiple atât pentru prevenţia obezităţii, cât şi pentru dezvoltarea musculoscheletică armonioasă, prevenţia bolilor cardiovasculare şi a diabetului, prevenţia şi tratamentul bolilor osteoarticulare. De asemenea, includerea programelor didactice de înot în activitatea copiilor determină şi o reducere a incidenţei înecului. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE