PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Grindeanu: Astăzi semnăm contractele pentru execuţia loturilor 1 şi 4 ale autostrăzii Buzău – Focşani

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunţat că, în cursul zilei de marţi, vor fi semnate contractele de execuţie pentru loturile 1 şi 4 din autostrada Buzău – Focşani, urmând ca acelea pentru loturile 2 şi 3 să fie semnate în săptămânile ce vin.

„Astăzi, la Focşani, vom semna contractul de execuţie pe primul lot al autostrăzii Buzău – Focşani, cu o companie românească, o companie care de fiecare dată când se angajează şi când semnează un contract se ţine de termene, ba chiar sunt mai rapizi decât termenul prevăzut în contract. E un exemplu de bune practici şi pentru alţii ceea ce face această companie. (…) E important să menţionăm că la Focşani se semnează azi şi primul lot şi lotul 4 de pe autostrada Buzău – Focşani, urmând ca celelalte două, 2 şi 3, să fie semnate aceste contracte în următoarele săptămâni. Au un pic de întârziere faţă de loturile 1 şi 4”, a afirmat Grindeanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Buzău.

Potrivit ministrului, în cazul lotului 3, Ploieşti – Buzău, singurul care încă nu a fost atribuit, se aşteaptă motivarea instanţei, după care va fi desemnat câştigătorul.

„A fost decizia instanţei, aşteptăm motivarea, cred că este o chestiune de zile şi comisia, la fel, peste câteva săptămâni va da câştigătorul şi acolo. Deci, iată că, odată cu semnarea acestor contracte, din cele treisprezece loturi, de la Ploieşti la Paşcani sunt 13 loturi, vom putea vorbi, în termen de câteva săptămâni, de şapte contracte semnate. Mai mult decât jumătate, urmând ca pe celelalte două tronsoane, Focşani – Bacău şi Bacău – Paşcani, la jumătatea lunii septembrie, în 21 e unul dintre tronsoane, în 22 celălalt, e termenul limită de depunere de oferte, astfel încât până la sfârşitul anului, respectând toate procedurile legii achiziţiilor publice, CNAIR să poată să desemneze câştigătorii şi pe celelalte şase”, a explicat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a menţionat că aproape toate aceste loturi au termenul de execuţie sub 2 ani.

„Să ştiţi că aproape toate aceste loturi, şi vă rog să vă uitaţi, din cele 13 loturi de pe A7, aproape toate au un termen de execuţie sub doi ani, în general. Şi mai e un lucru important: este direct execuţie. (…) Deci, se intră direct în faza de execuţie. Asta înseamnă că pe contractele pe care le semnăm, undeva în doi ani pe aceste loturi trebuie să se circule. Acesta este termenul dat de contract. E un lucru foarte important că se intră direct în faza de execuţie”, a subliniat Sorin Grindeanu. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE