PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Municipiului Bucureşti: Regulamentul de folosire pe domeniul public a trotinetelor electrice închiriate online, în dezbatere publică

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) anunţă lansarea în dezbatere publică a proiectului de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind condiţiile de utilizare a trotinetelor electrice închiriate în regim self-service prin intermediul platformelor online, pe domeniul public al Municipiului Bucureşti.

Proiectul poate fi vizualizat accesând linkul https://www3.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte.

Potrivit unui comunicat al PMB, cetăţenii pot transmite propunerile, sugestiile, opiniile privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională până la data de 22 septembrie.

„Aprobarea Regulamentului este necesar în contextul aplicării prevederilor „Planului de mobilitate urbană durabilă 2016-2030, în susţinerea şi promovarea mijloacelor alternative de mobilitate ca parte a transportului public urban la nivelul Municipiului Bucureşti”.

Regulamentul se aplică operatorilor de flote de trotinete electrice precum şi utilizatorilor acestora.

Potrivit proiectului de regulament, este obligatoriu ca operatorii sa deţină autorizaţie care se eliberează în urma cererii depuse în acest sens de către operator la Direcţia Transporturi din cadrul PMB.

Printre obligaţiile se numără: vârsta minimă a utilizatorilor de 14 ani; cască de protecţie pentru conducătorii de trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani, atunci când se deplasează pe partea carosabilă; folosirea doar a pistelor pentru biciclete în cazul existenţei acestora. În lipsa pistelor, circulaţia trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulaţia vehiculelor este de 50 km/h; iluminarea trotinetelor cu mijloace de iluminare vizibile, dispozitive reflectorizant-fluorescente, sistem de frânare eficace şi sistem de avertizare sonoră. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE