PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Galaţi: Investiţie de peste şapte milioane de lei pentru reabilitarea unui corp de la Spitalul de Copii

Primăria municipiului Galaţi a semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea şi eficientizarea energetică a Corpului A de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Sf. Ioan”, după ce au fost atrase fonduri europene în acest scop.

Potrivit Biroul de presă al instituţiei, valoarea proiectului este de 7.251.439 lei, iar durata contractului este de 15 luni, din care 3 luni sunt pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţia lucrărilor.

Principalele categorii de lucrări de intervenţie sunt reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice; reabilitarea termică a sistemului de încălzire şi a sistemului de furnizare a apei calde; reabilitarea sistemului de climatizare; repararea colectoarelor de canalizare interioară; reabilitarea/modernizarea instalaţiei de iluminat interioare; implementarea unui sistem de management energetic integrat pentru clădiri şi alte activităţi care conduc la reducerea consumurilor energetice.

Obiectivul general al proiectului vizează creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi implicit scăderea costurilor cu energia termică.

Beneficiarii proiectului sunt pacienţii şi cadrele medicale ale spitalului.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE