PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Timiş: La Spitalul Municipal se modernizează infrastructura electrică cu peste 10,6 milioane de lei, prin POIM

Primarul Dominic Fritz a anunţat, joi, că a fost semnat contractul de finanţare pentru modernizarea infrastructurii electrice şi realizarea unui sistem performant de alertare în caz de incendiu, la Clinicile Noi, din cadrul Spitalului Municipal Timişoara, valoarea totală a proiectului fiind de peste 10,6 milioane de lei, cu TVA inclus.

„Am văzut în ultimii ani atâtea nenorociri la spitale din alte oraşe, din cauza infrastructurii electrice învechite. Am reuşit, împreună cu Spitalul Municipal, să obţinem această finanţare din fonduri europene care va creşte gradul de siguranţă al pacienţilor şi al cadrelor medicale de la Clinicile Noi. Este o investiţie extrem de importantă, iar condiţiile contractului de finanţare sunt foarte avantajoase; primim peste 10 milioane de lei, fără să fie nevoie să punem şi noi bani”, a afirmat Dominic Fritz.

Proiectul vizează lucrări de intervenţie şi modernizare la infrastructura electrică, precum şi la sistemul de alertare şi securitate la incendiu. În prezent, spitalul este echipat parţial, cu instalaţii neconforme de detecţie la incendiu, iar instalaţia electrică, conform expertizei, este într-o stare de degradare avansată, modificările succesive produse în timp ducând la o supraîncărcare a reţelelor şi un grad ridicat de risc.

Termenul de finalizare este 31 decembrie 2023.

Finanţarea se face prin POIM (Programul Operaţional Infrastructură Mare), cei doi parteneri – Municipiul Timişoara (lider de proiect) şi Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara (partener) nu trebuie să contribuie financiar, finanţarea nerambursabilă fiind în proporţie de 100%. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE