PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 6: Primele patru parcări de biciclete în Bucureşti; tarif de 100 lei/an

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunţă instalarea primelor patru parcări pentru biciclete din Capitală, fiecare având 25 de locuri.

Alocarea se va face în ordinea cronologică a cererilor, iar în următoarea şedinţă de Consiliu Local urmează să fie aprobat regulamentul.

„Avem primele patru parcări de biciclete în Bucureşti! Le-am pus la cca. 1 – 2 km de staţiile de metrou, în sprijinul conceptului ‘last mile’, în zone cu blocuri, pentru că bicicletele sunt dificil de ţinut în apartament. Accesul este securizat, se face cu cartele şi vor fi supravegheate video. Alocarea se va face în ordinea cronologică a cererilor. În următoarea şedinţă de Consiliu Local vom vota regulamentul şi vom da drumul la înscrieri”, a scris edilul pe Facebook.

Abonamentul pentru locul de parcare va fi încheiat pentru o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire, în cazul în care chiriaşul solicită reînnoirea abonamentului cu cel mult 60 de zile înainte de expirare şi achită taxa aferentă abonamentului pentru încă un an, a explicat Ciucu.

„Tariful de închiriere pentru un loc este de 100 lei/an. Pot fi alocate două locuri de parcare pentru fiecare unitate locativă unde are reşedinţa solicitantul. Accesul se va face pe bază de card de acces individual, ce este obţinut după achitarea tarifului de 100 de lei/an şi al garanţiei pentru acesta. O astfel de parcare are 25 de locuri. Dacă există cerere, vom mai face şi le vom bugeta şi pentru anul viitor”, a precizat primarul.

Parcările sunt situate la următoarele adrese:
– Vintilă Mihăilescu nr. 12;
– Aleea Râmnicel nr. 2;
– Str. Ghirlandei nr. 50;
– Bd. 1 Mai nr. 26. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE