PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Timiş: Plăţi făcute de primărie pentru gazul consumat de Colterm, în 2016

Primăria Municipiului Timişoara va plăti lunar câte un milion de lei către furnizorul de gaz, pentru servicii prestate companiei de termoficare Colterm, până în ianuarie 2024, în contul gazului consumat în anul 2016.

Primarul Dominic Fritz a anunţat, marţi, că municipalitatea este obligată să plătească aproape 70 de milioane de lei către E.On, întrucât a garantat contractul dintre Colterm şi furnizorul de gaz, însă, atunci când compania nu a achitat facturile, municipalitatea nu a virat banii pe care se obligase că îi va plăti.

Primăria Municipiului Timişoara şi E.On Energie România S.A. au ajuns la un acord privind plata în rate a unei datorii de peste 17,5 milioane de lei, reprezentând gazul consumat de Colterm, dar garantat de municipalitate, în perioada ianuarie – noiembrie 2016 şi a penalităţilor aferente. Acordul vine în urma mai multor sentinţe rămase definitive şi executorii în 2019 şi 2020. 

„Am achitat chiar azi o primă tranşă de aproape un milion de lei şi vom plăti în fiecare lună această sumă către E.On, până în ianuarie 2024. Este rezultatul modului defectuos în care fosta administraţie a înţeles să conducă oraşul, rostogolind în viitor datorii. Acestei rate i se adaugă o altă rată lunară de 1,7 milioane de lei, pe care deja o plătim de un an, pentru gazul consumat în 2014. Plătim acum nu doar factura la gazul consumat în iernile trecute, ci şi penalităţi care au adus datoria la 70 de milioane de lei. Până în 2024 scoatem lunar din bugetul local 2,7 milioane de lei ca să plătim datorii la gaz”, a declarat primarul Dominic Fritz. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE