PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Maramureş: Ocna Şugatag, comuna staţiune baleno, cuprinsă în programul de investiţii „Anghel Saligny”

Alimentarea cu apă şi sistemul de canalizare din comuna Ocna Şugatag, staţiune balneoclimaterică situată la poalele Munţilor Gutâi va fi realizată prin programul naţional „Anghel Saligny” a informat, miercuri, primarul Vasile Oanea.

„În urma proiectelor depuse, comuna Ocna Şugatag a obţinut o finanţare de 19.845.259, 91 lei (4 milioane euro) prin programul naţional ‘Anghel Saligny’ pentru proiectele ‘Reabilitarea şi extinderea sistemului de alimentare cu apa în localitatea Ocna Şugatag’ şi ‘Canalizarea apelor menajere in localitatea Sat Sugatag’, proiecte prin care se va realiza o noua reţea de aducţiune de apa şi o staţie de tratare în localitatea Ocna Şugatag , precum şi reţea nouă de canalizare şi staţie de epurare în localitatea sat Şugatag”, a spus Vasile Oanea.

Conform edilului, urmează implementarea acestor proiecte, precum şi a altora pentru care au fost obţinute finanţări, finalizarea celor aflate în execuţie.

„De asemenea aşteptam finanţarea unor proiecte depuse pe diferite axe de finanţare şi continuăm cu întocmirea de proiecte care vor fi depuse în măsura în care se vor deschide noi oportunităţi”, a mai precizat Vasile Oanea.

Ocna Şugatag este unul dintre cele mai vizitate locuri turistice din judeţul Maramureş pentru tratamente balneo, alături de satul Breb, recunoscut pentru păstrarea şi conservarea tradiţiilor populare, a caselor vechi din lemn şi a numărului mare de pensiuni care oferă turiştilor vacanţe plăcute, dar şi pentru ieşirile pe munte. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE