PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Brăila: Finanţare europeană de 1,5 milioane de lei pentru modernizarea navei Ovidiu

Nava Ovidiu, care aparţine Consiliului Judeţean Brăila, a fost modernizată cu 1,5 milioane lei, în cadrul unui proiect cu fonduri europene care a fost implementat cu scopul dezvoltării turismului în zona pescărească a judeţului.

Proiectul implementat de CJ Brăila a avut o valoare totală de 1.559.935 lei şi s-a derulat pe o perioadă de doi ani, lucrările de modernizare având loc pe şantierul naval Năvodari.

„Obiectivul general al proiectului care se încheie anul acesta îl reprezintă dezvoltarea turismului educaţional şi ecoturismului în zona pescărească a judeţului Brăila. Obiectivele specifice sunt promovarea turismului şi ecoturismului în rândul locuitorilor din zona pescărească. Realizarea obiectivelor se face prin organizarea de activităţi de informare şi conştientizare a participanţilor asupra valorii biodiversităţii existente, prin educaţie ecologică şi expunerea de fotografii din zona pescărească”, a declarat vicepreşedintele CJ Brăila, Ionel Epureanu.

Nava Ovidiu, care dispune de o capacitate totală de 50 de locuri, a făcut parte, înainte de 1989, din flota de plimbare a lui Nicolae Ceauşescu, iar din 2005 se află în administrarea CJ Brăila. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE