PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bihor: Primăria Oradea cumpără teren de la o parohie pentu a extinde Parcul Industrial Eurobusiness IV

Pentru a atrage noi investitori, municipalitatea orădeană va achiziţiona peste 27 de hectare de teren de la Parohia Ortodoxă Română Nufărul, cu scopul de a extinde Parcul Industrial Eurobusiness IV.

„Dacă lunile trecute am anunţat o investiţie de peste 100 de milioane de euro în Parcul Industrial I, acum suntem în discuţii cu un nou investitor, în Oradea, şi avem o scrisoare de intenţie. Urmează ca după achiziţionarea terenului să intrăm în negocieri directe, fiind vorba despre o investiţie de aproximativ 50 de milioane de euro. Este important pentru noi ca în această perioadă să avem terenuri disponibile pentru a le pune la dispoziţia investitorilor, pentru că ne aflăm într-o perioadă bună de atragere a acestora şi trebuie să profităm de acest aspect”, a precizat primarul Florin Birta într-un comunicat transmis vineri de Primăria Oradea.

Achiziţia celor 27 de hectare de teren va duce la extinderea Parcului Industrial IV. Acesta are în prezent o suprafaţă de aproximativ 6 hectare şi se află în procedura de introducere a reţelelor de utilităţi şi construcţia de drumuri.

„Este un teren foarte important, care va avea acces la toate căile rutiere care se vor construi în zonă. Este mărginit de noul drum de legătură dintre Oradea şi Sântandrei, drumul de legătură dintre Oradea şi autostradă, plus se va intersecta cu drumul expres Oradea – Arad,” a subliniat primarul Florin Birta.

Preţul terenului este de 20 euro/metru pătrat, ceea ce înseamnă o valoare totală de 5,4 milioane de euro, care va fi plătită în trei ani.

Prima tranşă de 1,8 milioane de euro va fi achitată în termen de 15 zile de la semnarea contractului, a doua tranşă până cel târziu în data de 15 septembrie 2023, iar a treia tranşă până cel târziu în data de 15 septembrie 2024. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE