PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Mureş: Acord pentru construirea unităţii de terapie intensivă de neonatologie la SCJU

Consiliul Judeţean Mureş şi-a dat acordul, joi, pentru construcţia unei noi aripi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, în care se va construi Secţia de terapie intensivă neonatologie.

„Unitatea de terapie intensivă de neonatologie va avea aproximativ 27 de camere pentru îngrijirea nou-născuţilor, personalul medical şi activităţile medicale. Saloanele vor fi dotate cu utilaje de ultimă generaţie, esenţiale pentru îngrijirea neonatală. Noua parte a clădirii va fi conectată la clădirea principală printr-un pod suspendat”, se arată în hotărârea Consiliului Judeţean Mureş.

Noul corp de clădire va fi amplasat în partea de sud-est, în vecinătatea SMURD şi vizavi de corpul de clădire care găzduieşte Secţia de pediatrie I, Secţia de cardiologie pediatrică, Secţia de chirurgie şi ortopedie pediatrică, Centrul de analiză nefrologie, laboratorul central, anatomia patologică şi o parte din birourile administrative.

Suprafaţa afectată de noul obiectiv (construcţie şi amenajări exterioare) este de circa 1.750 mp, suprafaţa construită propusă este de circa 600 mp iar suprafaţa desfăşurată, de circa 3.395 mp, din care circa 395 mp sunt destinaţi realizării unei pasarele. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE