PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Peste 40 de imobile, clădiri şi terenuri, din municipiul Botoşani se află într-o avansată stare de degradare

Peste 40 de imobile, clădiri şi terenuri, din municipiul Botoşani se află într-o avansată stare de degradare, iar proprietarii ar putea fi obligaţi la plata unor impozite majorate pentru acestea, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, primarul Cosmin Andrei.

Potrivit acestuia, o comisie formată din angajaţi ai Primăriei a inventariat imobilele degradate, identificând 22 de astfel de terenuri şi 20 de construcţii.

„Am verificat clădirile neîngrijite din municipiul Botoşani, pe care am spus că le vom supra-impozita, pentru a-i determina pe proprietari să aducă aceste clădiri într-un stadiu adecvat pentru ceea ce înseamnă urbanism actual în municipiul Botoşani. De asemenea, şi pentru terenuri am făcut acest demers”, a afirmat primarul din Botoşani.

Printre imobilele neîngrijite se află şi clădiri aflate pe lista monumentelor istorice, printre care şi fostul Muzeu de Etnografie, .

Municipalitatea va trimite notificări proprietarilor şi apoi, dacă aceştia nu se vor conforma, va iniţia hotărâri de Consiliul Local pentru majorarea cu 300% sau 400% a imobilelor degradate. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE