PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Iaşi: Grupuri sanitare modernizate în 14 şcoli din 11 comune din judeţ

Un număr de 14 şcoli din 11 comune din judeţul Iaşi nu vor mai avea în noul an şcolar, 2022-2023, toalete improvizate în curte, ci grupuri sanitare moderne.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Marius Dangă a declarat că instituţia a alocat două milioane de lei către 14 şcoli din comunele Scânteia, Ţibana, Ţigănaşi, Victoria, Bivolari, Cotnari, Ciurea, Cepleniţa, Mădârjac, Tansa şi Sireţel pentru modernizarea grupurilor sanitare şcolare.

„Interesul nostru este să rezolvăm problema toaletelor nemodernizate la nivelul întregului judeţ şi intenţionăm să alocăm şi anul viitor fonduri pentru astfel de proiecte. Copiii noştri din mediul rural merită să aibă acces la educaţie de calitate, iar infrastructura şcolară este o parte importantă din acest proces. A fost nevoie de crearea unui grup de lucru din care au făcut parte reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, Direcţiei de Sănătate Publică, ApaVital pentru centralizarea problemelor şi găsirea unor soluţii potrivite. Când am luat această iniţiativă, existau 49 de şcoli din judeţul Iaşi fără toalete corespunzătoare pentru elevi, fie cu grupuri sanitare în exterior, fie cu grupuri sanitare în interior, dar care nu beneficiau de utilităţi, adică alimentare cu apă şi canalizare”, a afirmat Marius Dangă.

Potrivit acestuia, cu implicarea administraţiilor locale se va reuşi identificarea problemelor din toate unităţile şcolare şi rezolvarea lor, întrucât „investind în educaţie, investim în viitorul acestei ţări”.

„Siguranţa copiilor nu este o opţiune, este o obligaţie, iar orice efort pe care îl facem merită”, a menţionat reprezentantul Consiliului Judeţean Iaşi. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE