PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea: Pagubele produse de viituri scad de la an la an, datorită măsurilor preventive

Prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, a aprobat, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), solicitarea a 248.000 lei din fondul de intervenţie al Guvernului pentru remedierea pagubelor produse de viituri, în perioada 8-10 august, afirmând că valoarea pagubelor scade de la an la an datorită măsurilor preventive.

Potrivit unui comunicat al Cancelariei Prefectului, în raportul de sinteză al Sistemului de Gospodărire a Apelor din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, viiturile au afectat trei localităţi – Bulz, Luncşoara şi Groşi, din uat-urile Bulz şi Auşeu, respectiv o uzină de apă, străzi, drumuri comunale, podeţe şi traversări pietonale, fiind constatate şi eroziuni de mal şi colmatări de albii.

„De la începutul mandatului meu de prefect, efectuăm în fiecare an acţiuni de prevenţie în zonele periclitate, pentru a ameliora efectele produse de viituri. Observăm cum valoarea pagubelor scade, în fiecare an. Cade acum în sarcina primarilor să acţioneze la timp în aceste situaţii şi, mai ales, să depună cu celeritate rapoartele pentru a obţine bugetele necesare înlăturării pagubelor”, a declarat prefectul Dumitru Ţiplea.

Bugetul solicitat Guvernului de către Instituţia Prefectului – Judeţul Bihor pentru limitarea efectelor produse de viituri cuprinde 132.000 lei necesar a fi alocaţi pentru UAT Bulz şi 116.000 lei pentru UAT Auşeu.

Conform proiectului de hotărâre înaintat către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, fondurile pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse de fenomenele meteorologice periculoase vor fi alocate din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului din bugetul de stat pe 2022. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE