PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Maramureş: Costul studiului de fezabilitate al variantei ocolitoare a municipiului Baia Mare s-a dublat

Studiul de fezabilitate al variantei de ocolire a municipiului Baia Mare va costa 600.000 de euro, faţă de la 300.000 de euro cât s-a estimat iniţial, a declarat marţi, pentru AGERPRES, consilierul local Horia Buhan.

„Practic, majorarea (…) costului pentru elaborarea studiului de fezabilitate revine municipiului Baia Mare, pentru achiziţionarea serviciilor de elaborare a Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii ‘Varianta de ocolire Baia Mare’, de la suma de 300.000 de euro cu TVA inclus la suma de 600.000 de euro cu TVA inclus”, a spus Horia Buhan.

Potrivit acestuia, consilierii locali urmează să aprobe încheierea unui act adiţional la Acordul de Asociere nr.20957/45261/21.12.2020 privind aprobarea unor măsuri pentru realizarea obiectivului de investiţii.

În raportul tehnic al proiectului, varianta de ocolire a municipiului Baia Mare are în vedere necesitatea satisfacerii unor viteze de circulaţie ridicate în condiţii de siguranţă şi confort, înlăturarea sau reducerea traficului greu de tranzit din interiorul oraşului şi fluidizarea traficul în această zonă.

„Varianta de ocolire Baia Mare a fost introdusă în cadrul Modelului Naţional de Transport ca drum transregio, cu câte o bandă pe sens şi cu o viteză maximă de 90 km/h. Rezultatele modelării pentru acest sector de drum indică o medie zilnică anuală a traficului de 11495.37 (pentru toate tipurile de vehicule, atât de marfă, cât şi de pasageri) pentru întreg sectorul şi punctual valori maxime ale mediei zilnice anuale de 13960.11. (…) Aliniamentul propus pentru Varianta de ocolire Baia Mare intersectează infrastructura rutieră existentă, astfel formându-se legături rutiere cu drumurile naţionale, drumurile judeţene şi drumurile comunale”, se precizează în raportul tehnic. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE