PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Giurgiu: Instituţia Prefectului s-a autosesizat privind balastiera din Ulmi care ar fi dus la lipsa apei

Instituţia Prefectului judeţului Giurgiu s-a autosesizat în urma apariţiei în spaţiul public a unor informaţii conform cărora în satul Moşteni, comuna Ulmi, locuitorilor le-a fost sistat accesul la sursa de apă din fântâni din cauza unei balastiere amplasate în apropierea localităţii, iar instituţii abilitate, respectiv Garda de Mediu şi Apele Române efectuează verificări în această situaţie.

„Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor informaţii conform cărora în satul Moşteni, comuna Ulmi, judeţul Giurgiu, locuitorilor le-a fost sistat accesul la sursa de apă din fântâni din cauza unei balastiere amplasate în apropierea localităţii, Instituţia Prefectului judeţului Giurgiu s-a autosesizat în acest caz, ca şi celelalte instituţii abilitate să efectueze verificări în astfel de situaţii, respectiv Garda de Mediu şi Apele Române. Subliniem faptul că, Instituţia Prefectului judeţului Giurgiu nu a primit nicio sesizarea din partea vreunei autorităţi publice ori a vreunei persoane fizice cu privire la această situaţie”, se arată într-un comunicat de presă, emis joi, de Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu.

La ora actuală, în localitatea respectivă sunt efectuate verificări cu privire la legalitatea acelei balastiere de către Garda de Mediu Giurgiu şi de către Inspecţia de la Apele Române, instituţii în competenţa cărora intră şi dispunerea eventualelor măsuri, în consecinţă, pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp posibil.

Menţionăm faptul că, în spaţiul public a apărut informaţia potrivit căreia în urma excavărilor la balastiera din localitate, nivelul pânzei freatice ar fi scăzut, iar locuitorii din Ulmi nu ar mai avea apă în fântâni.

Totodată, Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu a mai menţionat faptul că, în condiţiile în care sistarea accesului la o resursă vitală cum este apa reprezintă o problemă foarte gravă pentru orice comunitate, instituţiile abilitate întreprind cu celeritate demersurile necesare pentru revenirea la normalitate a situaţiei. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE